Farsta ungdomsmottagning

Välkommen till Farsta ungdomsmottagning

Här arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Till oss är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är: tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig. Vi har tystnadsplikt och att besöka oss kostar ingenting.

Vi erbjuder

Som ung behöver du ibland ett ställe att gå till för hjälp och stöd. Vi finns till för dig fram till den dag då du fyller 23 år och som:

  • Vill prata om eller undersöka kroppen/könet
  • Vill testa dig för könssjukdomar eller graviditet
  • Vill få hjälp med preventivmedel
  • Vill få någon att prata med, om något du tycker är viktigt eller svårt
  • Vill prata med någon om du känner dig nedstämd och ledsen
  • Vill prata med någon om könsidentitet
  • Vill prata om sexualitet
  • Vill ha ett dagen-efter-piller

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) ansvarar för driften av mottagningen tillsammans med Farsta stadsdelsförvaltning i Stockholm stad.

Kontakt

Telefon
08-123 383 90

Telefontid
Måndag-fredag 11-12

Kan du inte ringa just då så går det bra att lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp dig. Vi ringer upp dig från ett dolt nummer.

Telefon kurator
08-508 189 00

Öppettider

Våra öppettider
Måndag 8-16.30
Tisdag 8-19
Onsdag 8-16
Torsdag 8-16.30
Fredag 8-14.30

Drop-in
Måndag 16-18 
Onsdag 8.30-9.30
Fredag 13-14 för killar

Du som inte kan eller vill boka en tid är välkommen på drop-in. Här kan du ställa frågor, testa dig för könssjukdomar och graviditet, hämta kondomer, få ett dagen-efter-piller eller ett nytt recept om du redan har ett preventivmedel. Du kan också träffa kurator för att boka en tid för samtal. På drop-in finns både barnmorska och kurator på plats. 

Ungdoms-mottagningen online

Du kan chatta eller boka videomöte med oss. Kanske behöver du någon att prata med? Ladda ner appen Alltid öppet och välj en tid och plats som passar dig.

Preventivmedel

Preventivmedel är det som du kan använda för att inte bli gravid eller få köns­sjukdomar. På din ungdoms­mottagning får du tips och råd om vilka olika val­möjligheter du har.

Hitta hit

Karlandaplan 6, 123 47 Farsta (i ena änden av Farsta Centrum)

Vägbeskrivning
När du kommer från tunnelbanan, gå rakt fram genom hela centrum tills du kommer till Farsta läkarhus. Där går du höger nedför ett par trappor och sedan vänster direkt efter trapporna. Till höger om Farsta läkarhus huvudentré finns vår entré. Du hittar oss på plan 1.

Tillgänglighetsinformation