Järva ungdomsmottagning

Välkommen till Järva ungdomsmottagning i Kista

Här arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Till oss ungdomsmottagning är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är: tjej, kille, något annat kön eller om du inte vill definiera dig. Vi har tystnadsplikt och att besöka oss kostar ingenting.

Vi erbjuder

Som ung behöver du ibland ett ställe att gå till för hjälp och stöd. Vi finns till för dig fram till den dag då du fyller 23 år och som:

  • Vill prata om eller undersöka kroppen/könet
  • Vill testa dig för könssjukdomar eller graviditet
  • Vill få hjälp med preventivmedel
  • Vill få någon att prata med, om något du tycker är viktigt eller svårt
  • Vill prata med någon om du känner dig nedstämd och ledsen
  • Vill prata med någon om könsidentitet
  • Vill prata om sexualitet
  • Vill ha ett dagen-efter-piller

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Boka tid 

För att komma till oss kan du antingen boka tid eller komma på någon av våra drop-in tider. Du kan även boka tid till barnmorska via 1177 Vårdguiden.

Ibland ändrar vi våra öppettider på grund av sjukdom eller andra skäl. För att vara säker på att vi har öppet kan du ringa och lyssna på vår telefonsvarare.

Ansvariga för mottagningen

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) ansvarar för driften av mottagningen tillsammans med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning i Stockholm stad.

Kontakt

Telefon
08-123 360 20

Telefontid
Måndag-fredag 11-12

Kan du inte ringa just då så går det bra att lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp dig. Det kan vara bra att veta att vi ringer från dolt nummer.

Kontakta kurator
Kristoffer 076-120 10 90
Natasha 076-120 20 83
Emma 076-120 13 86

Du kan skicka sms eller tala in meddelande till oss. Vi har gemensam kö.

Öppettider

Våra öppettider
Måndag 8-16
Tisdag 9-19
Onsdag 8-16
Torsdag 8-16
Fredag 8-15

Lunchstängt 12-13 varje dag.

Drop-in
Tisdag 16-18
Torsdag 13-14.30

På drop-in kan du ställa frågor, testa dig för könssjukdomar och graviditet, hämta kondomer, få ett dagen-efter-piller eller ett nytt recept om du redan har ett preventivmedel. Du kan också träffa kurator för att boka en tid för samtal.

Noor - grupp för våldtagna

På Järva ungdomsmottagning finns en grupp för våldtagna. Noor-gruppen är till för dig som utsatts för sexuellt våld för en tid sedan, inte i det akuta skedet. Vi har haft grupper sedan 2002 och de leds av våra kuratorer.

Kontakta mottagningen för mer information. 

Hitta hit

Isafjordsgatan 32 B, 5 tr
164 40 Kista (nära Kista Centrum)

Vägbeskrivning 
När du kommer från tunnelbanan, gå in i Kista galleria – förbi McDonalds och ut via Brandesgången – gå rakt fram – du kommer snart ha ett rött tegelhus på höger sida – det står ”doktorn.com” med gula bokstäver på husgaveln. Gå förbi det röda huset, sväng sedan höger vid de vita pelarna, runda tegelhuset och där hittar du oss – åk hissen upp till plan 5.

Järva ungdomsmottagnings film

Järva ungdomsmottagning har gjort en film på flera olika språk som vänder sig till nyanlända unga för att också de ska få kunskap om vad ungdomsmottagningen är och vilken hjälp en kan få. Filmen har fått ett gott mottagande och var nominerad till Publishingpriset i kategorin ”film som marknadsför tjänster”.