Västerort ungdomsmottagning

Välkommen till Västerort ungdomsmottagning i Vällingby

Här arbetar barnmorskor och kuratorer. Till oss är du välkommen oavsett var du bor eller vem du är: tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig. Vi har tystnadsplikt och att besöka oss kostar ingenting.

Vi erbjuder

Som ung behöver du ibland ett ställe att gå till för hjälp och stöd. Vi finns till för dig fram till den dag då du fyller 23 år och som:

  • Vill prata om eller undersöka kroppen/könet
  • Vill testa dig för könssjukdomar eller graviditet
  • Vill få hjälp med preventivmedel
  • Vill få någon att prata med, om något du tycker är viktigt eller svårt
  • Vill prata med någon om du känner dig nedstämd och ledsen
  • Vill prata med någon om könsidentitet
  • Vill prata om sexualitet
  • Vill ha ett dagen-efter-piller

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Boka tid och drop-in

För att komma till oss kan du antingen boka tid eller komma på någon av våra drop-in tider. Du kan även boka tid till barnmorska via 1177 Vårdguiden.

Ibland ändrar vi våra öppettider på grund av sjukdom eller andra skäl. För att vara säker på att vi har öppet kan du ringa och lyssna på vår telefonsvarare.

Ansvariga för mottagningen

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) ansvarar för driften av mottagningen tillsammans med Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning i Stockholm stad.

 

Kontakt

Telefon
08-123 360 70

Telefontid
Måndag-fredag 11-12

Övrig tid kan du lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp dig (vi ringer från dolt nummer).

Kontakta kurator
Anna Carrigan 076-120 53 80
Eva Persson 076-120 53 95
Isabel Charysczak 076-120 43 56
Per Schelander 076-120 54 39
Saini Andrén 076-120 53 97

Ring eller skicka sms till våra kuratorer.

Öppettider


Måndag 9-19
Tisdag 8.30-16
Onsdag 8.30-16.30
Torsdag 8.30-16.30
Fredag 8.30-15

Drop-in
Måndag 15-16
Onsdag 14-15.30

Du som inte kan eller vill boka en tid är välkommen på drop-in. Här kan du ställa frågor, testa dig för könssjukdomar och graviditet, hämta kondomer, få ett dagen-efter-piller eller ett nytt recept om du redan har ett preventivmedel. Du kan också träffa kurator för att boka en tid för samtal. På drop-in finns både barnmorska och kurator på plats. 

Preventivmedel

Preventivmedel är det som du kan använda för att inte bli gravid eller få köns­sjukdomar. På din ungdoms­mottagning får du tips och råd om vilka olika val­möjligheter du har.

Till dig som är vårdnadshavare

På ungdoms­mottagningen arbetar vi på ungdomens uppdrag. Det innebär att de har rätt till sekretess även gentemot sina föräldrar/vårdnadshavare, även om de är under 18 år.

Hitta hit

Bräckegatan 16, 1 trappa upp
162 61 Vällingby

Vägbeskrivning
Ta tunnelbanan till Vällingby och välj utgången nära simhallen. Ta vänster och sedan vänster igen och gå längs de vita hyreshusen. Gå in på gården och in på Bräckegatan.

Tillgänglighetsinformation