Vad är en ungdomsmottagning

Vi vänder oss till dig som är under 23 år.

Här arbetar barnmorskor, kuratorer och läkare. Att besöka oss kostar ingenting. Alla ungdomar är välkomna oavsett var man bor eller vem man är: tjej, kille, transperson eller om du inte vill definiera dig.

Rådgivning

Som ungdom får du rådgivning om:

  • preventivmedel
  • göra graviditetstest
  • testa dig för könssjukdomar
  • få dagen-efter-piller
  • hämta kondomer
  • få rådgivning kring kropp och sexualitet

Kurator

Du kan också komma hit och prata med kurator. Det kan gälla till exempel stress, nedstämdhet, sex, sexualitet, relationer, identitet eller något helt annat.

Du kan alltid fråga oss om du är osäker på om ungdomsmottagningen är rätt ställe för din fråga eller ditt problem. Om vi tror att du kan få bättre hjälp någon annanstans hjälper vi dig att komma dit.

Vi har tystnadsplikt

Vi har tystnadsplikt samt anmälningsplikt om vi bedömer att du är i fara eller utsätts för fara. Detta är samhällets sätt att stötta och skydda barn och unga.

För att komma till oss kan du antingen boka tid, eller komma på någon av våra drop-in. Se respektive mottagning för aktuella tider.

Du kan även boka tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Vad kostar det?

Alla besök hos ungdomsmottagningen är kostnadsfria. Det gäller både besök på mottagning och videomöten.

Boka tid hos oss

Du kan boka tid via Alltid öppet eller via e-tjänsten på 1177.se. Du kan också ringa eller gå på drop-in hos valfri mottagning.

På drop-in kan du komma om du behöver snabb hjälp. Det kan bland annat vara att testa sig för könssjukdom, få akut p-piller, prata kondomer, ta ett gravtest, få recept eller boka tid hos en kurator. Om det behövs mer tid så bokar vi en återbesökstid till dig.